Home

Nieuws

'Univeg moet dit jaar beter presteren'

Univeg moet dit jaar werken aan een hogere marge of de schuldpositie terugbrengen.

Volgens kredietbeoordelaar Moody's is de verhouding nu zodanig dat het de kredietbeoordeling onlangs van stabiel naar negatief heeft bijgesteld. De bijstelling eerder deze zomer is ook deels het gevolg van een aangepaste beoordeling en werkwijze door de kredietbeoordelaar.

Moody's oordeelde eerder al negatief over het resultaat van Univeg in 2014 ondanks een groei in omzet en winst van vier en vijf procent. Dat is volgens de beoordeelaars vooral te danken aan recente overnames en een start-up in Tsjechië, maar ook hogere importen in de VS. De marktconditie waarin Univeg werkt blijft moeilijk, stelt Moody's met prijsdruk door de groei van prijsvechters en de Russische boycot. De prijsdruk op de belangrijkste markten was in 2014 2,4 procent, veroorzaakt door een groter volume dat jaar.

Volgens Moody's ontwikkelde de verhouding schuld/winst negatief door een grotere kredietbehoefte van het groente en fruitconcern.

Effecten van een samengaan van Univeg met Greenyard moeten worden bezien, stelt Moody's dat spreekt van voordelen in de afzet, maar eerst moet bekeken worden hoe de integratie het best kan plaatsvinden.

Univeg kon niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.