Home

Nieuws laatste update:28 aug 2015

Franse en Duitse boeren eisen Europese strategie

De twee grootste boerenbonden van Duitsland en Frankrijk hebben dinsdag opgeroepen tot een Europese strategie, aldus La France Agricole. Ze willen hun gemeenschappelijke eisen om de crisis op te lossen naar Brussel overbrengen.

Boeren moeten niet in de steek gelaten worden met de gevolgen van de Russische boycot van diverse Europese voedingsmiddelen, aldus een gezamenlijke verklaring van Beulin Xavier, voorzitter van de Franse FNSEA, en Joachim Rukwied, de leider van de Duitse DBV. "Dit is een politieke crisis, beleidsmaatregelen zijn nodig."

'EU moet export bevorderen'

Beide vakbonden willen dat de Europese Unie de export bevordert voor zuivel en varkensvlees. De Duitse en Franse vakbonden eisen ook een herziening van de minimumprijs voor boter en melk. "De landbouw in Europa kan alleen op lange termijn worden versterkt door gemeenschappelijk optreden. Op 31 augustus komen de ministers van landbouw van Frankrijk, Polen en Duitsland in Berlijn, om de crisis te bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.