Home

Nieuws

Nieuwe verdachte fraudezaak groente

De rechter commissaris heeft twee verdachten in voorlopige hechtenis gesteld, zodat financieel rechercheurs onderzoek kunnen doen naar fraude en witwassen in een groentehandel. Ook een derde verdachte is aangehouden.

Vorige week werden twee mannen aangehouden, werkzaam bij een Westlands handelsbedrijf. Dat bedrijf onthoudt zich momenteel van commentaar.

Of de rechercheurs ook onderzoek doen naar betrokkenheid van telers, wil de politie op dit moment niet zeggen. Het onderzoek is breed, stelt een woordvoerder. "De geldstroom draait om de in- en verkoop van groente."

De zaak staat los van een oude witwaszaak met groente van een aantal jaar geleden. Toen werden vele tientallen telers verdacht van deelname aan de zwarte handel. Een aantal telers trof daarvoor een schikking met de belastingdienst. Een aantal telers werd vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs.

De politie doorzocht twee bedrijfspanden, een woning in het Westland en een woning in België en nam daarbij twee BMW's, een Mini en ongeveer 150.000 euro aan contant geld in beslag. Ook de administratie werd meegenomen voor het onderzoek, dat nog niet is afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.