Home

Nieuws

La Place treft regeling met telers

De inkooporganisatie van V&D-restaurantketen La Place heeft met versleveranciers nieuwe leveringsvoorwaarden besproken om de restaurants te blijven beleveren.

"Dat geldt bijvoorbeeld voor de levering van dagverse producten aan La Place en de levering van gas, water en licht. Het is in het belang van alle schuldeisers om daarvoor geld uit te trekken, zodat de verkoop kan doorgaan", zegt een V&D-woordvoerder tegen de NOS.

Verschillende leveranciers van goederen van het warenhuis hebben de levering stopgezet, omdat ze nog een vordering hebben uitstaan op de keten, waarvoor uitstel van betaling is aangevraagd. La Place heeft een eigen inkoop en werkt met individuele telers. Die zijn benaderd en daarvoor gelden nu speciale leveringsvoorwaarden. Die lijken te draaien om kortere uitbetaaltermijnen.

Investeren

Fruitteeltbedrijf Van Wijk uit 't Goy is zo'n bedrijf dat blijft doorleveren. Volgens Wilbert van Wijk is de relatie met La Place al langjarig goed. De fruitteler wil die relatie graag overeind houden en daarin investeren. Ook heeft Van Wijk vertrouwen in de toekomst van La Place, en ben je leverancier in goede en slechte tijden. "We hebben heel goed contact met La Place, ze houden ons op de hoogte. Toen ik het nieuws hoorde over V&D schrokken we natuurlijk wel, maar we hebben eigenlijk nooit getwijfeld om door te gaan met leveren."

Of registreer je om te kunnen reageren.