Home

Nieuws

Oud-handelaar Van den Heuvel in geitenklucht

"Er gaat nooit van z'n leven een geit lopen in Putten", aldus Jan van den Heuvel over de vermeende geitenstal van 11.000 geiten die hij zou beginnen in Putten.

Zakenman Van den Heuvel, die een vermogen verdiende in de groente, zou een aanvraag hebben gedaan voor een natuurbeschermingswetvergunning voor een stal van 11.000 geiten in Putten. Luuk van der Veer van de Gelderse statenfractie van de Partij voor de Dieren afdeling Gelderland reageerde vervolgens furieus in de media over een nieuwe 'megastal' in de provincie. Vervolgens ging de regionale media erop los.

Daarop bleek dat er bij een provincie een fout was gemaakt: in de aanvraag was een nul te veel getypt. Het ging niet om 11.000 geiten, maar om 1.100 exemplaren. Bij de gemeente Putten is ook geen omgevingsvergunning aangevraagd.

Van den Heuvel legt uit dat het om een landgoed gaat dat hij met zijn broer heeft gekocht met de bedoeling het weer te verkopen. "Mijn schoonzoon heeft een kennis met een geitenboerderij. Die was mogelijk geïnteresseerd in het land en voor hem is die aanvraag gedaan." Een aanvraag voor een omgevingsvergunning kan alleen door de eigenaar worden gedaan: Van den Heuvel dus. De broers wisten er niks van, tot ze door de media gebeld werden. Jan is stellig. "We willen niet de grootste geitenhouder van Nederland worden, maar ook niet de kleinste. In mijn optiek komt er nooit een geit in Putten. Ik heb mijn schoonzoon niet gesproken, maar ik kan me niet voorstellen dat deze kennis ons land voor de prijs die we ervoor vragen gaat overnemen. Dan kan hij wel goedkoper land vinden." Op de Stentor staat te lezen dat degene waarvoor de aanvraag is gedaan geen 'megastal' maar een biologische geitenhouderij wou beginnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.