Home

Nieuws laatste update:15 jan 2015

Fabrikant stapt in nieuwe verwerkingswijze groente

Vleesverwerker Zwanenberg Food Group gaat zich ook richten op groentenproducten. In eerste instantie gaat de onderneming diverse groenteburgers op de markt brengen, waaronder een bietenburger, een bonenburger en een maisburger.

In het eerste kwartaal van 2015 start het bedrijf met groentenproducten voor de foodservice. In een later stadium worden de producten ook via de retail vermarkt. CEO Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group wijst erop dat er op het gebied van brood en zuivel veel innovaties zijn geweest maar dat groenten achterblijft. "Met groente zijn we echter niet verder gekomen dan gesneden groente, groente in blik of pot, en in soepen. Op dit gebied zijn er dus nog vele mogelijkheden." Lotgerink geeft aan dat de vleesconsumptie in Nederland in de afgelopen jaren is afgenomen. "Sommige consumenten vinden elke dag vlees eten te duur en willen een bijdrage leveren aan een duurzamer leven. Daarom kijken we ook naar andere markten en producten."

Of registreer je om te kunnen reageren.