Home

Nieuws

Hazera bouwt nieuwe vestiging

Zaadbedrijf Hazera, de nieuwe naam voor Nickerson-Zwaan en Hazera Genetics, bouwt een nieuw Cruciferen Onderzoeks- en Ontwikkelingsstation in het Noord-Hollandse Warmenhuizen voor kruisbloemige gewassen als kool, bloemkool en radijs.

Het nieuwe station wordt gebouwd op een 10 hectare groot terrein en omvat kassen, kantoren, onderzoekslaboratoria en operationele faciliteiten. Eind 2016 moet het geheel af zijn.

Hazera wil hiermee de internationale positie in crucifere gewassen versterken. Het nieuwe station wordt een expertisecentrum op het gebied van onderzoek aan cruciferen, dat de wereldwijde veredelingsactiviteiten van het bedrijf in deze gewassen ondersteunt. Hazera  kiest voor Warmenhuizen, aldus het persbericht van het bedrijf, omdat het in het Seed Valley-gebied ligt – waar de Nederlandse veredelingskennis zich concentreert - en omdat bodem in de omgeving zeer geschikt is voor de teelt van kool.

Of registreer je om te kunnen reageren.