Home

Nieuws

Beperkt effect boycot op winkelprijzen groente

Winkelprijzen voor verse groenten ontwikkelden zich - ondanks de Russische boycot - niet ongewoon voor de zomermaand augustus.

De prijzen zakten circa vijf procent, maar dat is geen ongewoon patroon voor de maand augustus. Het gemiddelde prijsniveau lag wel iets lager dan in 2013 in augustus, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2011 – in het Ehecjaar – waren prijzen nog wel een procent lager dan 2014. Ook toen reageerden de winkelprijzen niet zo sterk op de crisis als de telersprijzen.

In augustus herstelden groenteprijzen door het donkerdere weer.  De grootste prijsdalingen deden zich voor op de dagmarkt, waardoor supermarkten bij contractinkoop een minder scherpe prijsdaling hebben doorberekend aan hun klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.