Home

Nieuws

Vroeg teeltseizoen Europa helpt Syngenta

De grootste producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden Syngenta profiteert van het vroege teeltseizoen in Europa.

In het eerste halfjaar waren daardoor in Europa meer onkruid en ziektes om te bestrijden. De omzet in Europa, Afrika en Midden-Oosten steeg daardoor ruim vijf procent. De verkoop van groentezaden daalde drie procent door onder meer de verkoop van groentezadenfirma Dulcina Farms.

De Zwitserse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden zag wereldwijd de omzet met 1 procent toenemen tot omgerekend €6,3 miljard, die voornamelijk gehaald wordt uit de verkoop van gewasbeschermingsmidelen. In het eerste halfjaar van 2014 werd een nettowinst geboekt van $1,39 miljard (€1 miljard), 1 procent minder dan een jaar eerder.
Noord-Amerika is voor Syngenta qua omzet  - na de verkoopregio Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EAME) - de belangrijkste markt. Het bedrijf zag de omzet in Noord-Amerika 7 procent dalen tot omgerekend €1,78 miljard. De omzet in verkoopregio EAME steeg 5 procent tot omgerekend €2,4 miljard. In Latijns-Amerika en Azië bedroeg de groei respectievelijk 8 en 4 procent.
Syngenta denkt dat omzetgroei de komende maanden een stimulans zal krijgen wanneer boeren in vooral Brazilië met hogere inkomens in de laatste jaren op zak inzetten op een grote oogst. Syngenta verwacht veel van de lancering van de fungicide Elatus in de regio.
Syngenta houdt dan ook vast aan zijn groeidoelstelling van 6 procent op jaarbasis.

Of registreer je om te kunnen reageren.