Home

Nieuws

Total Produce zet nieuwe techniek in voor klant

Het Ierse groente en fruitconcern Total Produce (omzet 3 miljard euro) wil intensiever communiceren met de klant.

Dat kan in de toekomst in de supermarkt met nieuwe technieken op de telefoon (smartphone). Zo kan de afstand tussen teler en consument verkleind worden. Total Produce start proeven met een nieuwe smartphone techniek (Near Field Communications), waardoor klanten makkelijker video's kunnen bekijken door simpelweg hun telefoon tegen een schap te houden van Total Produce. De techniek is de opvolger van de QR-code, waarbij consumenten, volgens Total Produce, teveel handelingen moesten verrichten om video's of informatie op te halen over het product.

Total Produce wil dagelijks actuele video's aanleveren. Op een mooie zomermiddag kan dat een video zijn met gerechten voor de barbecue. De multinational heeft al 200 video's 'geschoten', maar zegt dat deze straks 'even vers zullen zijn als de groente en fruit van Total Produce'. De NFC-techniek is nog niet beschikbaar op veel telefoons. De uitrol van de techniek zal naar verwachting enkele jaren duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.