Home

Nieuws

'Telersverenigingen te afwachtend'

Telersverenigingen stellen zich afwachtend op bij een proef die oneerlijke handelspraktijken aan de kaak moet stellen.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat in zijn wekelijks column op de website van LTO Nederland. Volgens Maat is het goed dat afnemers zoals Ahold, Aldi en Unilever aan de proef meedoen maar verbazingwekkend dat de agrarische sector het laat afweten.

Maat vat de houding van moderne ondernemers in de land- en tuinbouw samen als "niet klagen, maar er zelf wat aan doen." De agrariërs van vandaag de dag hebben volgens Maat niks met "het achterhaalde beeld dat ze altijd te weinig krijgen voor hun product en meestal worden benadeeld door anderen." Producenten komen vanzelf in het geweer als ze oneerlijk worden bejegend. "Ik kan het een niet rijmen met het ander."
Maat roept ondernemers op om "serieus te kijken naar de proef, die door een Europese gedragscode wordt geschraagd." Hij doet dezelfde oproep richting ondernemers wat betreft het delen van ervaringen met de NVWA. "Tevens is het nu mogelijk om onnodige en knellende regels te melden. Voor beide bestaat een apart meldpunt. Zelf actie ondernemen is ook hier het devies."

Of registreer je om te kunnen reageren.