Doorgaan naar artikel

Van Heyningen nieuwe voorzitter Growers United

Fred van Heyningen vervangt Thijs Jasperse in een nieuwe voorzittersrol in een nieuw bestuursmodel bij Coöperatie Growers United.

Van Heyningen wordt 1 april voorzitter van een nieuw te vormen strategisch Growers United-bestuur, waarin ook directieleden opereren. Growers United kent volgens het nieuw in te voeren model ook een productiebestuur, waar Van Heyningen ook voorzitter wordt. Het productiebestuur besluit over strategische zaken rond teelt in binnen- en buitenland. Van Heyningen gaat de lijnen tussen de twee besturen bewaken.

Grotere rol dan voorganger Jasperse

Hij krijgt daarmee een grotere rol dan zijn voorganger Jasperse. Van Heyningen komt twee dagen per week in dienst bij Coöperatie Growers United, maar wordt niet het gezicht naar buiten. Teler Jack Groenewegen is namens het bestuur het gezicht van de coöperatie. Jan Opschoor blijft de directeur van de organisatie. De structuur wordt in coöperatieland het onetiermodel genoemd, een nieuw model dat het mogelijk maakt professioneel dicht op de telers te besturen.

Oud-bankier en supermarkt-ceo

De leden van telerscoöperatie Growers United stemden donderdag 12 januari unaniem in met de benoeming van Van Heyningen tot bestuursvoorzitter van de coöperatie per 1 april. Van Heyningen is tot die datum interim-topman bij Hoogvliet supermarkten. Daarvoor was hij onder meer topman bij Nature’s Pride en directievoorzitter van Rabobank Westland. “Met zijn kennis van onze sector, retail, internationalisatie en de financiële wereld zijn wij ervan overtuigd dat Van Heyningen ons kan helpen om met de juiste strategie en aanpak onze ambities voor 2030 te realiseren”, aldus Groenewegen, namens het bestuur.

Het Growers United bestuur bestaat straks uit Jack Groenewegen, Pleun van Duijn, Tom Zwinkels, en uit directieleden Jan Opschoor, Perry Dekkers en Stefan van Vliet. Voor het Productiebestuur, dat zich richt op de realisatie van de strategische besluiten rondom teelt en de productie in binnen- en buitenland, stemden de leden voor de benoeming van: Stefan Oussoren, Richard Hartensveld, Roy Persoon, Michel Zuijderwijk, Twan van Marrewijk, Ben Groenewegen en Floris van der Linden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin