Home

Nieuws

CDA weer grootste in Westland

In de gemeente Westland is het CDA de grootste partij geworden. Gemeentebelangen is voorbij gestreefd door Westland Verstandig als grootste lokale partij.

Onder leiding van tuindersvrouw Karin Zwinkels is het CDA weer de grootste partij van het Westland geworden, gestegen van 8 zetels in 2010 naar 9 zetels nu. De lokale partij Gemeentebelangen Westland, al sinds de vorige eeuw sterk, duikelde van 11 naar 6 zetels. Twee raadsleden van deze partij waren al in de afgelopen zittingsperiode overgestapt naar Westland Verstandig. Die combinatie, onder leiding van de in de tuinbouw bekende advocaat Peter Duijsens, komt nu met 7 zetels als sterkste lokale fractie in de raad. De lokale LPF Westland van onder andere tuinder Bert Doelman handhaaft haar 6 zetels.

De landelijke partijen verloren in het Westland geen terrein. De VVD lijkt zelfs te verdubbelen van 2 naar 4 zetels. D66 lukt dat ook van 1 naar 2 zetels. De PvdA handhaaft zich in een lijstverbinding met Groen Links op 3 zetels. Datzelfde doet de lijstverbinding Christen Unie/SGP op 2 zetels.

Of registreer je om te kunnen reageren.