Home

Nieuws

Van der Tak wil Greenport Europa

Sjaak van der Tak pleit voor een Greenport Europa. Dat liet de burgemeester van Westland vandaag weten op het symposium 'Economie in een veranderend bestuurlijk landschap' dat zijn gemeente organiseerde in 's-Gravenzande.

Volgens Van der Tak (CDA) gaat het verenigen van de verschillende Nederlandse regionale Greenports in één Greenport Holland nog niet ver genoeg. "Ik ben voor een Greenport Europa, om de kennis van het Nederlandse tuinbouwcluster en het concept van local for local te delen met en te exporteren naar tuinbouwgebieden in Zuid- en Oost-Europa."

"Wij als overheid moeten dat faciliteren en verbinden. Het zijn uiteindelijk de bedrijven die het moeten doen, aldus Van der Tak. Van der Tak is voorzitter van het overheidsdeel van Greenport Holland.

Of registreer je om te kunnen reageren.