Home

Nieuws

Weer investeringssteun voor Ierse tuinders

Ierse tuinders kunnen volgend jaar voor 4,2 miljoen euro investeringssteun tegemoet zien van het ministerie van landbouw.

De subsidie bedraagt 40 procent van het te investeren bedrag maar voor jonge tuinders loopt dat op tot 50 procent.

Dat heeft staatssecretaris Tim Hayes, die onder meer tuinbouw in zijn portefeuille heeft, aangekondigd. Voor het eerst hoeven projecten niet in het kalenderjaar 2015 zelf afgerond te worden, zoals bij vorige afleveringen van de steunregeling altijd het geval was. Projecten die verder aan alle voorwaarden voldoen, hoeven dit keer pas op 30 september 2016 klaar te zijn. Met de werkzaamheden mag echter niet worden begonnen voordat de subsidieaanvraag daadwerkelijk is goedgekeurd.

Volgens Hayes komen alle sectoren binnen de Ierse tuinbouw voor de steun in aanmerking. ''Deze regeling is van vitaal belang om de concurrentiekracht en de kwaliteit van de producten van de tuindersbedrijven verder op te voeren. Ook kunnen tuinders hiermee makkelijker aan innovatie doen of hun productie diversifiëren. Dat projecten nu niet meer in het jaar zelf gereed hoeven te zijn, vergroot in veel gevallen de mogelijkheden om een aanvraag in te kunnen dienen.''  Het ministerie wijst er daarbij wel op dat de regeling vorig jaar drie keer overschreven was.

Of registreer je om te kunnen reageren.