Home

Nieuws

Omzet Coop doorbreekt grens € 1 miljard

Arnhem - Supermarktketen Coop boekt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de coöperatieve onderneming een omzet van meer dan €1 miljard.

Vorig jaar bleven de verkopen nog steken op €975 miljoen. Dit jaar komt de consumentenomzet ruim 3 procent hoger uit op €1,007, maakte Coop woensdag bekend.

De plus in de verkopen is volgens de keten vooral het gevolg van een toename van het aantal filialen. De keten kreeg er meer klanten bij en het gemiddelde bedrag per kassabon lag licht hoger.

Coop telt inmiddels 241 filialen in Nederland, twaalf meer dan een jaar geleden. De omzet van de keten is ondanks de mijlpaal van een miljard nog altijd stukken lager dan die van concurrenten als Jumbo en Plus. Plus doorbrak dit jaar voor het eerst de omzetgrens van €2 miljard. Jumbo zette ruim €4,8 miljard om, dik een kwart meer dan vorig jaar.

Coop spreekt van 'een uitdagend jaar met nagenoeg geen marktgroei'. De keten werkte afgelopen jaar ook aan de modernisering van het winkelbestand. Ook investeerde de onderneming in het vereenvoudigen van het distributienetwerk.

De volledige jaarcijfers van Coop worden later naar buiten gebracht, na de ledenvergadering van 23 april.

Of registreer je om te kunnen reageren.