Home

Nieuws

Lidl nieuwe leverancier schoolfruit

Lidl is de nieuwe leverancier van het schoolfruit-programma. Vanaf vijf januari krijgen honderdduizend kinderen op vijfhonderd scholen weer gratis fruit.

Dit betekent dat het schoolfruitprogramma, deels gefinancierd door de Europese Unie, deels weer gaat draaien. Voorheen kregen 350.000 kinderen op 1700 scholen het gratis fruit. Eind oktober stopte het programma plotseling toen de oude toeleveranciers extra eisen gingen stellen en het ministerie van Economische Zaken hier niet op in ging.

Versrapport
Lidl timmert al enkele jaren nadrukkelijk aan de weg met groente en fruit. De formule heeft het assortiment behoorlijk uitgebreid en besteed hier in de publiciteit fors meer aandacht aan. In het Versrapport van Foodmagazine en GfK wordt Lidl door klanten al jaren op rij gekozen tot de beste verkoper van agf. Met de fruitleverancies aan scholen zet de van oorsprong Duitse keten een belangrijke nieuwe stap op dit gebied.

Joep Meijsen

Of registreer je om te kunnen reageren.