Home

Nieuws laatste update:15 dec 2014

Hogan op bezoek in Nederland

De Ierse Europees landbouwcommissaris Phil Hogan was donderdag op bezoek in Nederland. Hij wilde vooral luisteren naar wat er in Nederland leeft, vertelde hij.

Foto

 • Hogan op bezoek in Nederland
  Foto: ANP
 • Phil Hogan (links) liet zich tijdens het bezoek vergezellen door de gelouterde Europees ambtenaar Herman Versteijlen. Voor Versteijlen, de Directeur Markten van het Directoraat-generaal Landbouw was het een soort afscheidstournee, de dag voor zijn pensioen. Hogan stak de loftrompet over Nederland. “Ik ben onder de indruk van de innovatie in de landbouw. Dat is een voorbeeld voor andere landen in Europa.”

  Phil Hogan (links) liet zich tijdens het bezoek vergezellen door de gelouterde Europees ambtenaar Herman Versteijlen. Voor Versteijlen, de Directeur Markten van het Directoraat-generaal Landbouw was het een soort afscheidstournee, de dag voor zijn pensioen. Hogan stak de loftrompet over Nederland. “Ik ben onder de indruk van de innovatie in de landbouw. Dat is een voorbeeld voor andere landen in Europa.”

  Foto: Roel Dijkstra
 • Hogan gaf in het Huis van Europa in Den Haag een persconferentie. Een van de aanwezige journalisten was John Downing (voorgrond) van de The Irish Independent, die de landbouwcommissaris de gehele dag volgde. Tijdens de persconferentie meldde Hogan dat de steunregeling voor de groente- en fruitsector, in verband met de Russische boycot, is verlengd tot 15 juni 2015.

  Hogan gaf in het Huis van Europa in Den Haag een persconferentie. Een van de aanwezige journalisten was John Downing (voorgrond) van de The Irish Independent, die de landbouwcommissaris de gehele dag volgde. Tijdens de persconferentie meldde Hogan dat de steunregeling voor de groente- en fruitsector, in verband met de Russische boycot, is verlengd tot 15 juni 2015.

  Foto: Roel Dijkstra
 • Van Hogan is bekend dat hij regelmatig iets te eten wil hebben. Hij was de dag begonnen met een stevig ontbijt met spek en ei. Speciaal voor hem was een uitgebreid koffiebuffet samengesteld met veel zoetigheden. Hogans koffiebroodje bleef echter zo goed als onaangeroerd.

  Van Hogan is bekend dat hij regelmatig iets te eten wil hebben. Hij was de dag begonnen met een stevig ontbijt met spek en ei. Speciaal voor hem was een uitgebreid koffiebuffet samengesteld met veel zoetigheden. Hogans koffiebroodje bleef echter zo goed als onaangeroerd.

  Foto: Roel Dijkstra
 • Hogan ontmoette staatssecretaris Sharon Dijksma op het ministerie in de Blauwe Zaal. Hogans perswoordvoerder Kevin Keary (rechts) maakte een foto voor twitter

  Hogan ontmoette staatssecretaris Sharon Dijksma op het ministerie in de Blauwe Zaal. Hogans perswoordvoerder Kevin Keary (rechts) maakte een foto voor twitter

  Foto: ANP
 • De delegaties van Hogan (rechts) en Dijksma (links) spraken op het ministerie van Economische Zaken onder andere over het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

  De delegaties van Hogan (rechts) en Dijksma (links) spraken op het ministerie van Economische Zaken onder andere over het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

  Foto: ANP
 • Persfotografen legden het bezoek van de landbouwcommissaris in de Tweede Kamer vast. Hogan maakte aan de leden van het parlement duidelijk dat hij het Europese landbouwbudget helemaal niet zo groot vindt. Afgemeten tegen het bruto Europees inkomen is het niet meer dan 1 procent, zo betoogde hij. Volgens hem is dat een koopje voor de garantie dat je genoeg te eten hebt. Achter de tafel van links naar rechts: Christina Rueda Catry, beleidsmedewerker van Hogan, Herman Versteijlen, afscheidnemend directeur markten van DG Agri, Phil Hogan, Roos Vermeij, voorzitter vaste kamercommissie Economische Zaken), Michèle Franke, griffier Tweede Kamer en Kamerlid Eric Smaling (SP).

  Persfotografen legden het bezoek van de landbouwcommissaris in de Tweede Kamer vast. Hogan maakte aan de leden van het parlement duidelijk dat hij het Europese landbouwbudget helemaal niet zo groot vindt. Afgemeten tegen het bruto Europees inkomen is het niet meer dan 1 procent, zo betoogde hij. Volgens hem is dat een koopje voor de garantie dat je genoeg te eten hebt. Achter de tafel van links naar rechts: Christina Rueda Catry, beleidsmedewerker van Hogan, Herman Versteijlen, afscheidnemend directeur markten van DG Agri, Phil Hogan, Roos Vermeij, voorzitter vaste kamercommissie Economische Zaken), Michèle Franke, griffier Tweede Kamer en Kamerlid Eric Smaling (SP).

  Foto: Roel Dijkstra
 • “U lijkt best een aardige man”, zei Kamerlid Eric Smaling SP, rechts op de voorgrond) bij de begroeting van Phil Hogan in de Tweede Kamer. Links op de foto Roos Vermeij, voorzitter van de vaste-Kamercommissie voor Economische Zaken. Rechts naast Hogan Bart de Liefde (VVD) en verscholen achter Smaling Elbert Dijkgraaf (SGP).

  “U lijkt best een aardige man”, zei Kamerlid Eric Smaling SP, rechts op de voorgrond) bij de begroeting van Phil Hogan in de Tweede Kamer. Links op de foto Roos Vermeij, voorzitter van de vaste-Kamercommissie voor Economische Zaken. Rechts naast Hogan Bart de Liefde (VVD) en verscholen achter Smaling Elbert Dijkgraaf (SGP).

  Foto: Roel Dijkstra
 • In een informele bijeenkomst werd onder meer de Russische boycot besproken. Eric Pelleboer (NAJK), rechts vooraan op de foto, vroeg aandacht voor de positie van jonge boeren. Bij het gesprek waren verder onder anderen aanwezig Ruud Huirne (Rabobank), Hennie Swinkels (VanDrie groep).

  In een informele bijeenkomst werd onder meer de Russische boycot besproken. Eric Pelleboer (NAJK), rechts vooraan op de foto, vroeg aandacht voor de positie van jonge boeren. Bij het gesprek waren verder onder anderen aanwezig Ruud Huirne (Rabobank), Hennie Swinkels (VanDrie groep).

  Foto: Roel Dijkstra
 • Op het innovatieve tuinbouwbedrijf Koppert Cress ontmoette Hogan vertegenwoordigers van het landbouwbedrijfsleven. Hij sprak onder anderen met Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland (tweede van rechts).

  Op het innovatieve tuinbouwbedrijf Koppert Cress ontmoette Hogan vertegenwoordigers van het landbouwbedrijfsleven. Hij sprak onder anderen met Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland (tweede van rechts).

  Foto: Roel Dijkstra

Of registreer je om te kunnen reageren.