Home

Nieuws

Groente niet duurder sinds 2006

De prijs voor verse groente in Nederlandse winkels blijft rond het prijspeil van 2006 hangen.

2006 is het basisjaar waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) rekent in haar consumentenprijsindex. Dat de prijs voor groente stabiel blijft, is opvallend. De totale groepe voedingsmiddelen werd in totaal ruim 14 procent duurder in diezelfde periode. Dat beeld wordt precies gevolgd door vers fruit, blijkt uit jaaroverzichten van het CBS. De prijs voor vers fruit kon wel bijna 14 procent stijgen in Nederlandse winkels. Het verschil tussen de prijsstijging bij vers fruit en verse groente is daarmee ook bijna 13 procentpunt.

In november (vorige maand) lag de prijs voor verse groente overigens op het één na hoogste punt van de laatste vijf jaar. Dat kwam door een stijging van 3,5 procent ten opzichte van de maand ervoor. Alleen in november 2010 waren de verse groente (fors) hoger met een index van ruim 105 tegen 101 afgelopen maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.