Home

Nieuws

ZON vernieuwt en verruimt groothandelcentrum

ZON Fresh Park renoveert de cash & carry hallen op haar terrein. Bij deze groothandelscentra kopen horeca en detailhandel hun groente en fruit

Die producten worden door de hurende groothandelsbedrijven niet noodzakelijkerwijs bij ZON ingekocht. Het is een specifiek afzetkanaal met niet al te grote volumes, maar door verruiming van de vloeroppervlaktes kan het afzetkanaal in Venlo aan waarde winnen, verwacht ZON.

Die groeiende omzet hoeft niet persé groente en fruit te zijn. De bedrijfjes krijgen door een verruiming van het bestemmingsplan ook toestemming om andere voedingsmiddelen te verkopen.  'Vergelijk het maar met een kleine variant van de bekende vershallen van Rungis bij Parijs, met een grote diversiteit in aanbod en ondernemers', aldus Ingrid Henderickx, verantwoordelijk voor business development bij Fresh Park Venlo.

De cash & carry hallen waren verouderd en voldeden niet meer aan de moderne eisen voor voedselveiligheid.  De verbouwing is een renovatie. Voor de eerste renovatie zijn de bedrijfsruimtes al verhuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.