Home

Nieuws

Geen paniek na e.coli-uitbraak Engeland

Een vrijwillige terugroepactie van waterkers in de Britse winkelketen Sainsbury’s heeft niet geleid tot angstige consumenten.

De verkopen van deze bladgroente zijn in ieder geval niet ingestort bij andere leveranciers, melden leveranciers in het Britse vakblad Fresh Produce Journal. De Britse gezondheidsorganisatie FSA adviseerde een vrijwillige terugroepactie omdat ze dit spoor van besmetting onderzocht. Ondertussen heeft onderzoek van de winkelketen zelf en leverancier Vitacress geen besmetting aangetoond.

De besmetting met e.coli 0157 heeft tot dusver in Engeland geleid tot negentien zieken. Deze bacterie is één van de meest ziekmakende uit de e.coli familie. Uit meldingen van Sainsbury’s zelf blijkt dat zes verpakkingen worden onderzocht, waaronder mixverpakkingen met spinazie.

Of registreer je om te kunnen reageren.