Home

Nieuws laatste update:5 aug 2013

Univeg wil groeien op Franse en Britse markt

Het Belgische groente- en fruitconcern Univeg mikt op groei van aandeel op de Britse en Franse markt.

Dat wil mede-eigenaar Hein Deprez doen met kennis van de onderdelen van Univeg in Nederland, België, maar ook Duitsland. In die landen heeft Univeg stevige posities.

Zo is Univeg eigenaar van het Nederlandse Bakker Barendrecht. Deprez zegt dat in een vraaggesprek met Boerenbusiness. Dit marktinformatiebureau sprak de oud-topman van Univeg die recent met enkele partners investeerder CVC uitkocht. Deprez ziet dat als kans weer een eigen stempel op de organisatie te drukken.

De focus ligt overigens niet meer centraal op Europa en de Verenigde Staten. In landen als Brazilië is Univeg bezig ook als leverancier een positie te krijgen en niet meer alleen product in de die landen te kopen.

Deprez maakte verder de namen van de investeerders bekend. Het zijn twee Zuid-Afrikaanse families, de familie Tom Borman en de familie Peter Gain. Daarnaast investeert de Belgische familie Marc Ooms mee. “Wij hebben gekozen voor partners die vanuit een family spirit denken aan de lange termijn en hier ook aan willen bouwen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.