Home

Nieuws

Deprez neemt teugels Univeg weer in handen

Hein Deprez, de oprichter van de groente- en fruitgigant Univeg, heeft met een aantal partners de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder CVC uitgekocht.

 

Dat melden Belgische kranten. Univeg heeft grote belangen in de Nederlandse tuinbouw met ondermeer Bakker Barendrecht en Univeg Benelux. Het concern heeft een omzet van 3,1 miljard euro en 4.500 werknemers.

Deprez wordt niet opnieuw topman, maar stelt wel meteen een andere leiding aan. Topman Theo de Kool en financieel directeur Davide Bustreo worden vervangen door respectievelijk Francis Kint, nu al topman van Univegs hoofddivisie groenten en fruit, en Koen Sticker, verantwoordelijk voor fusies en overnames van de groep. Noch Deprez, noch CVC wilde gisteren reageren op het nieuws.

Het is onduidelijk wat dat betekent voor de ingezette koers van het bedrijf onder CVC naar sterkere focus op groente en fruit. Het bedrijf leed in 2010 en 2011 verlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.