Home

Nieuws 1 reactie

‘Teelt in kantoren is grote onzin’

Stadslandbouw is niet de oplossing voor de leegstand van kantoren in Breda. Dat zegt wethouder ruimtelijke ordening Cees Meeuwis (VVD) van de gemeente Breda.

De wethouder gaat daarmee tegen de trend in. “Ik weet dat onze gemeenteraad en ook het college dolenthousiast is over dat idee. Maar ik vind het grote onzin. Kippen in kantoren? Het voegt niets toe aan de oplossing van de kantoorproblematiek. Landbouw hoort thuis op de akkers buiten de stad. Niet in een kantoor in de stad. ” Breda kampt met gedeeltelijke leegstand. Dat maakt het lastiger projecten met stadslandbouw te starten. “Je kunt namelijk geen asperges telen op de twee leegstaande verdiepingen van de General Motors toren”, geeft hij aan.

In Breda is de kantorenleegstand groter dan ooit. Voor liefst 125.000 vierkante meter wordt vandaag de dag een huurder gezocht. Een absoluut dieptepunt.  Ook kantoren ombouwen tot woningen werkt niet voor Breda, denkt Meeuwis. De gemeente heeft de bouw van nieuwe kantoren aan banden gelegd, maar dat is alleen een oplossing op de lange termijn, erkent Meeuwis in de regionale krant BN De Stem.

De gemeente Breda laat bij navraag weten dat dit de persoonlijke mening van de wethouder is, in de gemeenteraad en college is wel steun voor stadslandbouwontwikkeling en lopen er initiatieven, aldus de woordvoerder.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het ligt er maar aan wat de insteek is, als die commercieel is, dan heb ik er ook een hard hoofd in dat het zin heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.