Home

Nieuws 1 reactie

Paus: voedselspeculatie is slecht

Paus Franciscus keurt financiële speculatie met voedsel af. Voedsel is wat de leider van de Rooms-Katholieke Kerk betreft geen gewone handelswaar en mag geen speelbal zijn van een schier eindeloze zucht naar macht voor een kleine elite.

“Het is een wel bekend feit dat de huidige productieniveaus voldoende zijn, maar toch zijn er miljoenen die lijden of zelfs sterven van de honger. Dit is werkelijk schandalig", aldus de Argentijn. De kerkvorst, die de uitspraken deed tijdens een audiëntie van gedelegeerden van de 38ste FAO conferentie, zei teleurgesteld te zijn dat rijken de economische crisis aangrijpen om uitgaven aan ontwikkelingshulp terug te schroeven.

Eén reactie

  • P Verschuren

    hij zou zijn eigen instituut eens kritisch onder de loep moeten nemen voor ie anderen de maat meet...

Of registreer je om te kunnen reageren.