Home

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Klant klaagt AH aan na 'uitglijder' over sperzieboon

Een klant van Albert Heijn heeft de supermarktketen aangeklaagd nadat zij in 2011 was uitgegleden over sperziebonen.

De rechtbank van Noord-Holland heeft geen reden gezien voor schadevergoeding omdat AH niet verweten kan worden dat er sperziebonen op de vloer lagen.

AH heeft voldoende gedaan om risico te voorkomen, stelt de rechter. Op de AGF-afdeling was een medewerker aanwezig, bevestigde de gevallen klant die 10.000 euro als voorschot voor schadevergoeding eiste van Albert Heijn. Ze moest zich na de val onder behandeling stellen in het ziekenhuis waarna ze fysiotherapie moest volgen.

AH reinigt elke ochtend de vloer van de AGF-afdeling. Dat staat voorgeschreven in de HACCP-hygiëneregels. Ook de constante aanwezigheid van personeel is verplicht, anders zou de AGF-afdeling een chaos worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.