Home

Nieuws

John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in het Limburgse Ysselsteyn, zijn donderdag 30 mei uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“We hebben een pittige discussie gevoerd tijdens het juryberaad. De verschillen tussen de genomineerden waren miniem. Het zijn allemaal topondernemers”, zegt juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum. “Toch is het ons gelukt om unaniem een winnaar uit te roepen. Agrarisch Ondernemer 2013 John en Marian Claessens zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij.”

Juryrapport
John en Marian Claessens uit Ysselsteyn zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij. Echte topondernemers; enorm gedreven. ‘Ongewoon gewoon’, zoals ze zelf zeggen. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijk projecten.

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV is in korte tijd sterk gegroeid en telt inmiddels vijf locaties. De Limburgers hebben hun onderneming volledig onder controle. Financieel gezond, al zit de lage eierprijs nu even niet mee. Het hoort bij de risico’s van het ondernemerschap. Zij laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen. Ze zoeken direct naar oplossingen en zijn in hun bedrijfsvoering niet gebonden aan voer- of afzetcontracten.

John en Marian Claessens beheersen het productieproces van a tot z. De ondernemers onderscheiden zich in de bedrijfstak door hun gesloten bedrijfsvoering. Eendagskuikens worden op het eigen bedrijf opgefokt en klaar gemaakt voor de legperiode. Hygiëne speelt een belangrijk rol in de bedrijfsvoering en de hele productie is antibioticum-vrij. Een prestatie van formaat.

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in Ysselsteyn, zijn tevens de winnaars van de Publieksprijs. Jos Looije, honingtomatenteler en winnaar van de Publieksprijs in 2012, overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. De winnaars van de Publieksprijs zijn met een meerderheid van 34 procent gekozen.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:

- Hay Soberjé en Joke Verheijen, Het Aardbeienland, in Horst
- Djûke van der Maat, Fruitteelt en –handelsbedrijf Nieuw Slagmaat v.o.f./Slagmaat, in Bunnik
- Tiny Schepers, varkenshouder Van de Heyde Hoeve, in Nuenen
- Will Teeuwen, aspergeteler Teboza, in Helden

De verkiezing Agrarisch Ondernemer is dit jaar voor de achttiende keer gehouden en is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. Partners zijn ABN AMRO, Flynth, ForFarmers-Hendrix en Vion Food Group.

 

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl

Foto

  • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013
  • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013
  • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013

Of registreer je om te kunnen reageren.