Home

Nieuws

QS: teelt presteert beter dan winkel

Controles van voedselveiligheidssysteem QS wijzen op betere prestaties op dat punt in de teelt dan in de winkels (einzelhandel).

Van de bezochte teeltbedrijven door QS voor controle haalde 98,3 procent de hoogste score, de klasse 1. Daarmee kan een teeltbedrijf een volgende controle uitstellen. Van de onderzochte winkels haalde 82,9 procent die hoogste score. Zo’n 5,8 procent van de winkels hebben de QS-erkenning verloren, van teeltbedrijven is dat 1,7 procent. Gemiddeld bij alle ruim 12.000 inspecties lag dat cijfer op 3 procent, dat is 20 procent minder dan in 2011.

Volgens QS doen de bedrijven het beter dan 2011. Vooral de winkels hebben de prestaties verbeterd. Dat komt door begeleiding na de afkeuring. QS en de betroffen bedrijven stellen bij afkeuring namelijk een herstelprogramma op.

Of registreer je om te kunnen reageren.