Home

Nieuws 1 reactie

Poetin wil nauwere relaties met Nederland

De Russische president Vladimir Poetin wil tijdens zijn bezoek aan Nederland - naast culturele relaties - meer economische samenwerking tussen Rusland en Nederland stimuleren, ondermeer op het gebied van gas.

President Poetin refereerde daaraan in een brief aan het Nederlandse volk, geplaatst in de Telegraaf van zaterdag.  
Poetin brengt maandag een eendaags bezoek aan Nederland in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Poetin wijst erop dat Nederland nu al tot de allerbelangrijkste handelspartners van Rusland behoort. Nederlandse bedrijven hebben al voor ruim 50 miljard euro in Rusland geïnvesteerd. Poetin hoopt dat Nederlandse bedrijven nog meer zullen investeren. Naar verwachting zullen Shell en Gazprom een intentieverklaring ondertekenen over de winning van schaliegas in Siberië.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het risico dat u ons dwarszit houdt ons een beetje tegen meneer Poetin ...

Of registreer je om te kunnen reageren.