Home

Nieuws

Herstel investering glas via MIA/Vamil

In 2012 is door de glastuinbouw in totaal voor 126 miljoen euro aan investeringen belastingvoordeel aangevraagd via de MIA/Vamil regeling.

Dat is veel meer dan 2011 (78 miljoen euro), maar blijft nog ver achter bij 2010 (243 miljoen). Er is voor 117 miljoen euro aan investeringen aan of in Groen Label kassen belastingaftrek aangevraagd. Verder is voor enkele miljoenen euro's investeringen in waterzuiveringapparatuur in kassen belastingaftrek aangevraagd.

Het totaal aantal aanvragen uit alle sectoren steeg 60 procent, waardoor de regeling bijna volledig benut werd. In totaal is voor 76 miljoen euro belastingaftrek voor de MIA toegekend en 33 miljoen voor Vamil. De tuinbouw zal daardoor zo'n 7 miljoen euro aan belastingaftrek ontvangen, is de schatting op basis van de aanvragen.

Van de totale investeringen van 1,9 miljard euro kwam 681 miljoen euro uit de landbouw en dus 126 miljoen uit de tuinbouw. Van de investeringen waarover MIA of Vamil werd aangevraagd hing 655 miljoen samen met voedselproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.