Home

Nieuws

Greenport: 'Aanpak Dijksma onvoldoende'

Het kabinet geeft de tuinbouw onvoldoende steun om de koppositie in de wereld te behouden. Dat stellen Sjaak van der Tak en Loek Hermans namens Greenport Holland in een brief aan de vaste kamercommissie Economische Zaken.

Van het huidige tuinbouwareaal is 15 procent verouderd en de door staatssecretaris Dijksma voorgestelde aanpak door provincie, gemeenten en bedrijfsleven is volgens Greenport Holland 'onvoldoende'. "Wij kunnen dit niet alleen, daarvoor staat te veel op het spel. De Greenports verdienen een gelijke behandeling als de mainports Schiphol en de Rotterdamse haven", aldus Van der Tak, voorzitter van de Greenport Holland overheden en burgemeester van de gemeente Westland.

Loek Hermans, boegbeeld van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en voorzitter van Greenport Holland bedrijfsleven, is eveneens van mening dat een gezamenlijke inspanning van alle partijen nodig is. "De modernisering in ruimtelijk perspectief vraagt om coördinatie en een stevige impuls."

Donderdag debatteert de Tweede Kamer met Dijksma over haar beleidsbrief tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.