Home

Nieuws

Kabinet traag met Brusselse regels arbeidsmigranten

Het kabinet loopt achter met het doorvoeren van de Europese regels rond vergunningen voor arbeidsmigranten van buiten de EU. Dat laat minister Asscher de Tweede Kamer weten.

Brussel stelt dat per 13 december alle lidstaten wettelijk geregeld moeten hebben dat werkgevers voor arbeidsmigranten van buiten de Europese Unie nog maar één vergunning hoeven aan te vragen. Nu moet nog apart een werkvergunning en een verblijfsvergunning worden aangevraagd.

"Met enige overschrijding van genoemde datum wordt overigens wel rekening gehouden", laat Asscher de Kamer weten. De implementatie van de Brusselse richtlijn was ingewikkeld en moest ook wachten op een wijziging van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav), die het kabinet deze zomer door de Eerste Kamer heen loodste.Volgens Asscher heeft de vertraging geen ernstige gevolgen. Aan werkgevers in de tuinbouw wordt de laatste jaren zo goed als geen enkele vergunning meer gegeven voor laaggeschoolde werknemers van buiten de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.