Home

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Nederland beperkt op markt Duitse biogroente

Nederlandse telers van biologische glasgroente hebben een beperkt aandeel op de Duitse markt, blijkt uit onderzoek van bureau AMI.

Voor biologische tomaten is dat aandeel geschat op 13 procent. Spanje is hiervan de grootste leverancier met 33 procent. Bij komkommers is het aandeel 9 procent na vooral de eigen Duitse telers (49 procent). Bij paprika is het Nederlandse aandeel 8 procent en voert Spanje de ranglijst aan met 31 procent.

De Nederlandse biologische glasgroenteproductie is relatief beperkt in verhouding met vooral Zuid-Europese landen. De productie van biologische tomaat van 8.568 ton blijft ver achter bij die van Italië met 162.000 ton. Onduidelijk is of hierin ook verwerkte tomaten zijn meegerekend. De Nederlandse productie biologische komkommers van 2.000 ton is duidelijk kleiner dan de Spaanse productie van 11.500 ton. Nederland is voor tomaat de vijfde Europese producent en voor komkommer bezit Nederland de vierde plek.

Of registreer je om te kunnen reageren.