Home

Nieuws

AH wil in gesprek met leveranciers over korting

Albert Heijn schort voorlopig de kortingseis van 2 procent op bij leveranciers als die erdoor in de problemen komen. Dat meldt de NOS.

Zo'n dertig boeren protesteerden vandaag bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Ze zijn bang dat de leveranciers de prijsverlaging doorberekenen aan de boeren.

Onduidelijk is of het protest Albert Heijn tot andere inzichten heeft gebracht, maar de keten schort voorlopig de korting van 2 procent op bij leveranciers. Ook in de politiek is verontwaardiging ontstaan over de kortingseis.

Maandag kondigde de supermarktketen aan dat het eenzijdig de betalingen aan de leveranciers verlaagt. Tegelijk start maandag een fors prijsoffensief bij de marktleider in Nederland. Albert Heijn wil nu in gesprek met leveranciers die hun prijzen niet kunnen verlagen. Daarna neemt de supermarkt een besluit over de regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.