Home

Nieuws

‘Dutch Flower Group wil deel Univeg’

De Nederlandse marktleider in bloemenexport Dutch Flower Group heeft zich gemeld voor overname van bloemengroothandel Greenex. Dat onderdeel staat sinds najaar 2011 in de etalage van groentenmultinational Univeg.

Die Belgische groentepartij wil zich meer richten op kernactiviteiten en de sierteeltpoot afstoten. In totaal hebben vier partijen zich gemeld voor het onderdeel uit Poeldijk. Ook Ciccolella, Florimex en Omniflora zullen mogelijk een bod uitbrengen, meldt het Financieele Dagblad. Algemeen wordt aangenomen dat de verkoop deze zomer definitief zal plaatsvinden.

Greenex werd in 1992 opgericht. Het bedrijf levert snijbloemen en boeketten aan supermarktketens en tuincentra in Europa. De onderneming zet per jaar ongeveer 50 miljoen euro om en heeft circa 40 mensen in vaste dienst verdeeld over twee vestigingen. Het bedrijf beschikt over een eigen verpakkingscentrum In hoeverre Greenex momenteel winstgevend is, is onduidelijk.


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.