Home

Nieuws 1 reactie

Polenvoorlichting op de bedrijven zelf

Voorlichting aan medewerkers uit Midden- en Oost-Europese landen over hun rechten en plichten zal dit jaar waarschijnlijk meer op de teeltbedrijven zelf gebeuren.

 

Dat blijkt uit het plan van aanpak voor 2012 van het zogenoemde voorlichtingsprogramma MOE-project. De sector financiert een deel van de voorlichting via het Productschap Tuinbouw.

Bij FNV Bondgenoten wordt daarvoor een Poolse brigade opgericht waar voorlichting voor meerdere sectoren samenkomt.  De consulenten worden met regelmaat geconfronteerd met misstanden op het terrein van arbeidsvoorwaarden, naleving van de cao en huisvesting, zo staat te lezen in het plan van aanpak. “Het voorkomen van dergelijke problemen is van groot belang voor een gezonde sector. Daarom is het wenselijk om preventief voorlichting te geven op de bedrijven. Voor deze proactieve benadering wordt de medewerking van de werkgevers en werkgeversorganisaties verwacht.”

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • ericadewinter

    Kan iemand mij vertellen hoe ik in contact kan komen met de Poolse Brigade van FNV Bondgenoten. Dit i.v.m. de enige Poolse krant (poPolsku) die in januari in Nederland verschijnt. mail me aub erica@popolsku.nu

Of registreer je om te kunnen reageren.