Home

Nieuws

Handelsbedrijf Bakker & Leenheer failliet

Handelsbedrijf Bakker & Leenheer BV uit Barendrecht is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Twee weken geleden bracht het bedrijf al een persbericht uit waarin het aangaf in een moeilijke situatie te zitten en te werken aan een oplossing. Met dat persbericht wilde de directie reageren op negatieve verhalen die over het bedrijf de ronde deden.

Volgens woordvoerder Erik-Jan Thur heeft de curator de bewindvoering van het bedrijf overgenomen en behoort een doorstart tot de mogelijkheden. De activiteiten van het bedrijf zijn stilgelegd.

Bakker en Leenheer levert aan groot- en kleinhandel en exportbedrijven. Bij de inkoop van product neemt het bedrijf ook product af van verschillende telers, zegt Thur. Een toelichting kan hij niet geven. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel werkten 44 mensen bij Bakker & Leenheer. In 2010 zou volgens KvK-gegevens nog een winst zijn gehaald van 4 ton, waar in 2009 een verlies van 9 ton werd genoteerd.

Bakker & Leenheer zette een breed pakket groente en fruit af. Met het logo King’s heeft het bedrijf een exclusieve lijn producten opgezet. 

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.