Home

Nieuws

Teler houdt pachtgrond in teeltrechtzaak

Het Gerechtshof in Arnhem ontbindt een pachtcontract niet in hoger beroep.

De verpachter constateerde dat op het perceel andere gewassen geteeld werden dan afgesproken en in onderpacht werd gewerkt. Op de percelen van opgeteld circa 6 hectare zouden tuinbouwgewassen geteeld worden, maar de pachter liet de teelt van andere gewassen toe door derden.

De rechter oordeelt dat de teelt van bloemkool en bloembollen om vruchtwisseling ging en dat de reguliere exploitatie niet gehinderd was. De rechter oordeelt dat ontbinding van het contract de teler zwaar zou treffen, omdat het een wezenlijk deel van het bedrijf inhoudt. Ook weegt de rechter mee dat van onderverpachting nu geen sprake meer is.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.