Home

Nieuws

Duijvestijn en Loos verdedigen eer voedingstuinbouw

Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker en aardbeienbedrijf Loos uit Moerstraten zijn de voedingstuinbouwtroeven voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2013. De andere twee genomineerden zijn Eric Moor - Sion uit De Lier en Starre Group uit Boskoop.

Op woensdag 9 januari wordt de winnaar bekend gemaakt in De Keukenhof. Naast de genomineerde tuinbouwbedrijven vertelt ook topondernemer Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep in Eindhoven, en winnaar van de landelijke ondernemersprijs Koning Willem I, zijn verhaal over hoe te  blijven innoveren en expanderen in Nederland in het huidige ondernemersklimaat.

De jury is zeer te spreken over het feit dat alle genomineerden zeer vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaam ondernemen, niet alleen op energetisch gebied en biobased economy maar ook op het gebied van samenwerking, personeelsbeleid en ketenbeheersing. Zowel Duijvestijn Tomaten als Loos Aardbeien hebben bij hun afzetorganisatie The Greenery het duurzaamheidspredikaat Nature Counts in de wacht gesleept. Eerder dit jaar waren Arno en Sansra Loos bovendien genomineerd voor de prijs van Agrarisch Ondernemer van het jaar.

Duijvestijn Tomaten is voorgedragen door Flynth.  Zie de bedrijfspresentatie:  
http://www.youtube.com/watch?v=IJorSn5ZKQE&feature=youtu.be

Kwekerij Loos is voorgedragen door Coöperatie Coforta/The Greenery. Zie de bedrijfspresentatie:

http://www.youtube.com/watch?v=PpiGQbxryco

In onderstaande pdf vindt u de bedrijfsreportage die eerder in Groenten & Fruit stond.
Orchideeënkweker Eric Moor is voorgedragen door Gemeente Westland. Zie de bedrijfspresentatie:

http://www.youtube.com/watch?v=xweDGlvTIno

Boomkwekerij Starre Group verzorgde zelf de voordracht. Zie de bedrijfspresentatie:

http://www.youtube.com/watch?v=F-kKYAW-ySk

Of registreer je om te kunnen reageren.