Home

Nieuws

‘Extreem weer 2012, toch minder schade’

De Europese land- en tuinbouw werd in 2012 geconfronteerd met buitengewoon veel weersextremen.

Dat leidde bij de Europese marktleider voor gewasvezekeringen Vereinigte Hagel toch tot een lagere schade-uitkering. Dat stelt de verzekeringsmaatschappij in de uitnodiging voor een Duitse leden vergadering. Vereinigte Hagel, met vestiging in Nederland, zag in 2012 een groeiend verzekerd areaal, al is de groei met 1,2 procent beperkt. Met een schadequotum van 60 procent (in 2011 was dat 85 procent) kan de Vereinigte Hagel meer middelen toevoegen aan de reserves.

De Vereinigte Hagel is een Europese onderlinge verzekeringsmaatschappij en heeft meer dan 100.000 klanten. De totale verzekerde waarde is ongeveer 7,5 miljard euro met een oppervlakte van 4,9 miljoen hectare. Het verzekerde fruitaandeel situeert zich vooral in Duitsland, Italië en Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.