Home

Nieuws

Britse keten Iceland zoekt nieuwe telers

De Britse diepvrieswinkelketen Iceland zoekt voor uitbreiding van de versafdeling nieuwe Europese leverancier van groente en fruit.

Dat laat de keten weten in een interview met Fresh Produce Journal. Gezien de omvang van de groenten- en fruitafdeling zoekt Iceland leveranciers en telers van innovatieve producten. Deze moeten een toekomstige groei kunnen genereren op een beperkte groenten en fruitafdeling. De keten is vooral bekend om de diepvriesproducten.

De winkelketen heeft nu 15 leveranciers van groente en fruit, waarvan het 0,7 procent van de Britse afzet van verse groente en fruit verzorgt. Dat moet groeien door nieuwe partnerschappen met telers, stelt Iceland. De keten laat zich er op voorstaan dat het intensieve contacten heeft met telers en de hele oogst afneemt. Dat leidde dit jaar tot een continuer aanvoerpatroon terwijl in het Verenigd Koninkrijk gaten vielen in het aanbod van verschillende groenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.