Home

Nieuws 1 reactie

Rijk Zwaan weer 1 op Hillenraad 100

Rijk Zwaan is net als in 2009 en 2010 weer de nummer 1 van de Hillenraad 100. De lijst van meest toonaangevende tuinbouwbedrijven is voor de tiende keer samengesteld en werd vrijdag bekend gemaakt.

Rijk Zwaan wordt binnen en buiten de sector gezien als een uitmuntend voorbeeld van toonaangevend ondernemerschap, aldus de jury. Solide, met sterke groei, winstgevendheid, solvabiliteit en een prachtige wereldwijde marktpositie. Het groentezaadveredelingsbedrijf met het hoofdkantoor in De Lier behoort tot de Nederlandse top met R&D-activiteiten en is een uitblinker op personeelsbeleid. Ook werkt zij precompetitief samen in het Virtual Lab for Plant Breeding. In ‘Youth Ocean’ denkt de nieuwe generatie mee als creatieve denktank. Vorig jaar eindigde de zaadveredelaar als tweede.

Nieuwkomers in de top 10 dit jaar zijn Koppert Biological (9) en Beekenkamp Groep (10). Tot de snelste stijgers behoren Nunhems Zaden (60) en Incotec (21). De hoogste binnenkomers zijn Ridder Drive Systems/HortiMax (80), Westland Bloemen Export (84) en Ter Laak Orchids (86). Speciale prijzen gingen naar Anthura als Familiebedrijf van het Jaar en Dutch Flower Group als winnaar van de top 100 aller tijden.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Wie vraagt er eigenlijk om die lijst, wie sponsort, wie jureert enz. Ik zal het vast wel ergens kunnen vinden, maar het is de moeite van het uitzoeken niet waard.

Of registreer je om te kunnen reageren.