Home

Nieuws

RAI bouwt Horti Hotel voor stadsgroente

Tuinbouwtechniek-leverancier Grow Technology en substraatbedrijf Cultilène gaan een nieuw teeltsysteem introduceren. In het restaurant van beursbedrijf RAI in Amsterdam wordt een permanente groentekas gebouwd onder de naam Horti Hotel.

De groentekas in het restaurant van de RAI ziet er in de artist impression meer uit als een grote automatiek. In plaats van kroketten en frikandellen liggen er sla en cressen van Rob Baan. “Het idee van een permanente koppeling tussen de professionele tuinbouw en de RAI werd geboren op het jaarlijkse diner van de directie van de Horti Fair en van de RAI”, zegt Horti Fair-directeur Frans Peter Dechering. 

Dechering stelt dat het Horti Hotel een link legt tussen de trend van stadslandbouw en hightech tuinbouw. De 'kas' wordt een teeltmuur van 8 meter breed en 3 meter hoog, met daarin enkele tientallen teeltcompartimenten. Techniekbedrijf GrowTechnology zoekt nog naar een led-leverancier. Met Cultilène-Saint Gobain is wel al een samenwerking aangegaan. Voor het Horti Hotel levert Cultilène een nieuw teeltconcept zonder vast substraat. Saint Gobain levert de hardware. GrowTechnology-directeur Anthony Brouwers ziet de opstelling in de RAI als een opstap naar meer van dit soort kassen voor restaurants en op termijn zelfs voor consumenten. 

Auteur: Ton van der Scheer - Foto: Horti Fair


Ton van der Scheer - Foto: Horti Fair

Of registreer je om te kunnen reageren.