Home

Nieuws 7 reacties

Telers kunnen sterker uit crises komen

De glastuinbouw heeft momenteel pech. De groenteprijzen staan onder druk door de economische crisis en door de Ehec-uitbraak in Duitsland van afgelopen mei.

Het slechte nieuws: de crisis dendert voorlopig nog wel door en de Ehec-crisis kan niet worden teruggedraaid. Maar het goede nieuws is dat ondernemers niet de narigheid over zich heen hoeven te laten komen. Ze kunnen maatregelen nemen om sterker uit crises te komen, zo blijkt na een rondgang langs deskundigen. De werkgevers van de meeste mensen die voor dit verhaal zijn geraadpleegd, zijn op de Horti Fair te vinden, met uitzondering van LTO Noord Glaskracht en uitzendbureau Work Support. Op de beurs in de RAI in Amsterdam kunnen telers elkaar ook ontmoeten op het telerspaviljoen, om verder te praten over de adviezen uit dit verhaal.

Telers konden er weliswaar niets aan doen, maar ze kunnen wel lessen trekken uit de Ehec-crisis. Als een dergelijke crisis in de toekomst weer uitbreekt, zou iemand eerder de regie op zich moeten nemen om de schade voor de tuinbouw te beperken. Het Productschap Tuinbouw nam die rol dit keer op zich. “Wat mij betreft doen ze dat in de toekomst weer – als het PT dan nog bestaat”, zegt Miranda van den Ende van Tomatoworld.

Lees meer in Groenten & Fruit Magazine nummer 7.

Bron: Groenten & Fruit

Foto: Horti Fair

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  puk

  Al die mooie woorden....sterker er uit bla bla

  ehec kent alleen maar verliezers

 • no-profile-image

  Gertjan

  mooi hoor! bla,bla,bla.
  leuk als je werkgever wel kop je ondergaat.
  en wij werkeloos thuis zitten.
  en wie volgt er volgend jaar????

  Natuurlijk hoop ik het niemand toe!

  Gertjan

 • no-profile-image

  bassie

  bla bla,nog al logisch dat we daar sterker uit komen.gekker kan het niet.wie betaald de ehec? juist de tuinder.die mag weer bedenken hoe die volgend jaar start.iniedergeval op giga achterstand

 • no-profile-image

  Ramon Scheepers

  Compleet nutteloze informatie dit. Inhoudsloos artikel. Bijna alle tuinders leggen weer eens een jaar flink geld toe, en er zullen er ook weer wat kapot gaan. Sterker uit de crisis komen, jaja. DUH!

 • no-profile-image

  oostlander

  Kom op jongens niet zo negatief nou, jullie weten toch ook dat uit nood de mooiste dingen ontstaan kijk maar naar de Greenery of het CDA of de Euro of de Privatisering van de energiebedrijven en de zorg of de Windmolens etc. etc.

 • no-profile-image

  Komkommerkwekerij G. Willems

  De tuinders komen hier niet sterker uit. Er zijn alleen maar verliezers. Toch wil ik vechten voor ons mooie product. Ik ben de vrouw van een komkommerteler en heb samen met mijn dochter een boek gemaakt over de achtergrond van de komkommerteelt, afgewisseld met recepten. Dit om de consument toch weer aan de komkommer te krijgen. Met meer informatie en lekkere recepten gaat hij wellicht de komkommer weer kopen.
  Mijn boek is te bestellen via komkommers@live en kost 9,95 euro.

 • no-profile-image

  ex tuinbouw medewerker

  iedereen praat maar wat, ehec kan toch alleen maar komen van bespoten groenten, in nederland wordt toch niets bespoten. laat dat dan eens naar buiten komen, daar zijn die organisaties toch voor, of alleen maar om geld op te strijken van de tuinders

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.