radijs-web32-jws402179-014

Overige glasgroenten

Terug naar dossier
weblog

KCB: 'Doorgaan zo met kwaliteit!'

De zomerse warmte heeft nog niet toegeslagen op de kwaliteit van de producten. Een ander zomers fenomeen dient zich echter wel aan. Oogstbeschadigingen op de vrucht. De eerste tekenen hiervan waren al zichtbaar.

Paprika's waren van goede kwaliteit behoudens een enkele oogstbeschadiging. Je moet je realiseren dat een open mesbeschadiging op een vrucht, deze onverkoopbaar maakt. Ik zag ook enkele bonte partijen waar de handel niet zo blij mee was. Bontheid in de zomer is dan wel toegestaan, maar de supermarkten willen dat absoluut niet. De basiskwaliteit van de paprika's was prima en de genoemde gebreken moeten gewoon worden uitgesorteerd.

Komkommer en aubergine

Komkommers stonden er van overwegend 'oud' gewas. De kwaliteit was helemaal niet zo slecht maar de kenmerken van deze oudgewas vruchten waren zichtbaar doordat de vruchten wat dof waren en heterogeen in vorm en kleur. Aubergines waren weer als vanouds: mooi zwart van kleur en voldoende stevig.

Troscherry tomaten

Over tomaten kan ik kort zijn: alle geïnspecteerd partijen waren van prima kwaliteit en voldoende van kleur. Heel veel soorten kleine troscherry tomaten, die eruit zagen om van te smullen.

Prima kwaliteit

Kleine producten stonden er ook in de vorm van ijsbergsla, radijs, chinese kool en witlof. Al deze producten waren van prima kwaliteit. Van een partij gewone sla waren de kroppen van enorme omvang, maar vertoonden wel enige vervuiling en een zeer licht randje.

Samengevat zag ik veel producten met een kwaliteit, die varieerde van gewoontjes tot heel goed. Als we dit niveau het seizoen door kunnen handhaven, komt het helemaal goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.