teeltgeluid

laatste update:15 feb 2021

‘Overheid niet op taak berekend’

Als courgettetuinder van voornamelijk de gele variant hebben we afzettechnisch gezien een zeer moeilijk jaar achter de rug.

Ook mijn collega’s, die als specialiteit courgette fleur leveren, hebben hetzelfde probleem gehad. De gele courgette en de courgette fleur zijn voor een groot deel bestemd voor de horeca en door de coronaperikelen is de horeca afgelopen jaar voornamelijk gesloten geweest.

Hoop op betere tijden

In het najaar groeide voor het nieuwe seizoen dat nu op gang komt de hoop op betere tijden. Immers zouden we vanaf de jaarwisseling volop gaan vaccineren en daarna zou de horeca weer spoedig zijn deuren kunnen openen.

Overheid niet op taak berekend

Nou dat valt tegen, want we hebben met een overheid te maken die absoluut niet op zijn taak berekend is. We hebben veel te weinig vaccinaties binnengekregen, dit komt omdat de EU de regie en de verdeling regelt. Duitsland zag dit al aankomen en heeft stiekem enkele tientallen miljoenen prikken bijbesteld.

We hebben met een overheid te maken die absoluut niet op zijn taak berekend is

De paar vaccinaties die we hebben, liggen stof te happen in de opslag en niemand kan uitleggen waarom die niet gebruikt worden. Iets met politici, overheid, ambtenaren, vele schijven en bureaucratie misschien? Vanaf de zomer weten we al dat we in het nieuwe jaar gingen vaccineren en nu in februari is het nog niet geregeld.

Privacy

Toen de vaccinatiegraad eind januari in ons land op 1% stond, zat Engeland al op 10% en was Israël al bijna klaar. Wat dat betreft staan wij in Europa stijf onderaan, maar we zijn wel de koploper in het op straat gooien van privacygevoelige gegevens dankzij de GGD. Ik kan niet anders dan concluderen dat ons land geleid wordt door een stelletje prutsers.

1-0 voor Boris

O ja, nog even terugkomen op Engeland, daar zou na het verlaten van de Europese Unie de rampspoed uitbreken, toch?! Het tegendeel is echter het geval. Niet gehinderd door de dictaten van de EU hebben ze gezorgd voor voldoende vaccinaties en zij gebruiken deze ook. Wat mij betreft is de stand Boris versus EU: 1 tegen 0.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.