weblog

laatste update:24 sep 2015

Wie is boegbeeld: Veerman of Hermans?

Cees Veerman houdt zich niet bezig met de vraag wie het echte boegbeeld is: hijzelf of boegbeeld voor de topsector tuinbouw en uitgangsmateriaal Loek Hermans.

Veerman: "Er moeten zaken tot stand gebracht worden in de glasgroentesector, daar ben ik mee bezig." Dat Veerman een coalitie leidt tussen bedrijfsleven, overheid en banken lijkt op een passage uit de taakstelling van Hermans. Ook dit boegbeeld is bezig geweest met herstructurering en verbetering van het afzetmodel in de glasgroente. Hermans' taak is natuurlijk breder met andere tuinbouwdeelsectoren en bijvoorbeeld de verdeling van onderzoeksgelden.

Het is ook louter toeval dat Loek Hermans juist vorige maand een ruimer contract kreeg tot 2019 voor het werk als boegbeeld tuinbouw en uitgangsmateriaal. Hij krijgt nu voor 1,5 dag per week een salaris, maar al na een maand hoeft zich nu minder te bekommeren om de glasgroentesector. Dat mag hij aan Veerman overlaten die in een CDA-carrousel in Zuid-Holland gaat werken met CDA-burgemeester van Westland Sjaak van der Taak, CDA-gedeputeerde voor Zuid-Holland Adri Bom-Lenstra en oud CDA-politica Carla Peijs bij het Agrologistieke Cluster Westland.

En Veerman heeft sterke troeven voor de glasgroentesector. Hij loopt zo binnen het ministerie waar nog hoge ambtenaren zitten uit zijn tijd als minister. Met name voor het hoofdpijndossier GMO is dat een pré. Ook bij de Rabobank heeft hij ingangen als oud-commissaris.

De luxe van twee boegbeelden voor de glasgroentesector lijkt in ieder geval een einde te maken aan een ander probleem. Van de tuinbouw wordt gezegd dat de lobby niet zichtbaar genoeg is. Met twee boegbeelden kan dat geen probleem meer zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.