weblog

KCB: goede kwaliteit vasthouden

Voor half oktober zag ik glasgroente die nog veel heel acceptabele kwaliteit waren. De meeste teelten lopen nu naar het eind en dan moet de kwaliteit op niveau blijven om hiervan een goed beeld te houden.

Paprika's waren, zeker voor de grofste maten, van goede kwaliteit. De rode variant vond ik nu beter dan de gele. Ook de kleine maten waren nog heel acceptabel. Belangrijkste manco was een aantal beschadigingen, die natuurlijk niet nodig zijn. In één partij trof ik fusarium aan.

Komkommers zag ik van een paar herkomsten. De kwaliteit varieerde van matig voor de heterogene partijen tot nog heel goed voor een zeer uniforme kwaliteit qua vorm en kleur. Eigenlijk gold dit ook voor de aubergines. Uniformiteit van kleur was goed, die van de vorm wat minder door bolle en langere vruchten in een doos.

Tomaten waren divers van kwaliteit. Een partij losse tomaten stond afgekeurd vanwege een hoog percentage knalgroene vruchten. Pruimtomaten vertoonden lichte plekken op voor de rest goed doorgekleurde vruchten. Supermarkten hebben hier moeite mee en beoordelen deze vruchten op de lichte plekken, een kleur die onder de gewenste ligt. Vleestomaten vanuit Belgie waren mooi rijp en hadden uitstraling. Cherrytomaten waren  licht van kleur terwijl een andere variant honingtomaatjes juist voortreffelijk en mooi rood waren.

Spruiten waren niet zo top als dat ik verwachtte. Er zat wat vreterij op en zelfs een lichte aantasting door koolvlieg. Tot slot zag ik prei met een voldoende kwaliteit maar wel een lichte aantasting door trips in de vorm van lichte vlekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.