weblog

2 reacties

Polder onder water

Mijn bloed gaat koken als ik op het journaal hoor dat dit onzalige plan nog steeds niet van tafel is.

Ik heb het over het onder water zetten van de Hedwigepolder. Dat schijnt een soort compensatie te zijn voor de schade die de natuur heeft geleden voor het uitdiepen van de Wester- (of was het de Ooster-?) Schelde.

Natuur? Welke natuur? Wat schiet die er nou mee op dat er een stukje ondiep water bijkomt? En hoezo moet die compensatie in de vorm van water? Alsof dat een soort betere manier van natuur is dan grasland of akkerland! Is er op deze aarde nog niet genoeg water?

Is iedereen blind ofzo? Zien ze niet hoe mooi Zeeland is? Goede landbouwgrond als offerlam voor een politiek akkoord. Ik kan me zó druk maken over dit soort dingen. Achterlijke milieu-idioten. Sommige hebben nog nooit een dag echt gewerkt in de buitenlucht. Ik heb jaren in de veehouderij gewerkt, koeien opgehaald, gras gemaaid.  Ik heb wekenlang op tractors gezeten op de klei in Zeeland. Ik loop alle dagen tussen de bloemen en de paarden. Ik lees in de kranten dat de agrariërs alle zeilen bij moeten zetten om genoeg voedsel te produceren. Als ze dat op een biologische manier willen gaan doen, dan gaat dat een veelvoud aan hectares kosten. Dit soort logische nuchtere argumenten lijken verloren te gaan in het gekakel over zogenaamde natuur en compensatie-inspanningen waar zelfs Europa zich mee lijkt te bemoeien. Hebben al die mensen niets beters te doen? Ik wed dat de akkerbouwers van die polder vandaag gewoon aan het werk waren op hun akkers.  Zij wel. Nog wel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Het is poppenkastpolitiek om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Er heerst een verknipt beeld van wat duurzaam is.

  • no-profile-image

    Maarten van Houten

    Bernadette, als je het verschil niet weet tussen de ooster, of westerschelde dan hoef je jezelf ook niet druk te maken ! Maak je maar druk om je geliefde Loek Hermans die voor een VET salaris de Tuinbouw VERNEUKT !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.