Doorgaan naar artikel

Meer sluipwespen uit nieuwe verpakking

Een nieuwe verpakkingsvorm zorgt voor een hoger percentage uitkomende sluipwespen.

Sinds de introductie van de kaartjes voor de inzet van sluipwespen, ruim 35 jaar geleden, is niet echt iets veranderd aan de verpakking van sluipwespen. Nu introduceert Royal Brinkman samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm voor de biologische bestrijding van witte vlieg. De sluipwesppoppen zijn verpakt in kleine balletjes gemaakt van bioplastic.

Betere bescherming

In de ENCARcontrol Dispensing balls zitten kleine gaatjes waardoor de sluipwesp gemakkelijk uit kan vliegen. Onderzoek heeft aangetoond dat de sluipwesppoppen in de balletjes goed beschermd zijn tegen de negatieve effecten van bespuitingen en direct zonlicht. Dit zorgt voor een hoog uitkomstpercentage en minder verlies aan poppen.

Arbeidsvriendelijk

In de groenteteelt worden de dispensing balls met name ingezet in tomaat. De sluipwespen zijn met de nieuwe verpakking arbeidsvriendelijker en eenvoudig uit te zetten in het gewas. Ze kunnen met een ophanghaakje aan de gewasdraden gehangen worden, maar ze zijn ook snel en gemakkelijk neer te leggen. Dit is enorm arbeidsbesparend ten opzichte van het afscheuren en uithangen van de gangbare kartonnen kaartjes.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin